Zoek & BoekSuitesRestaurant BreezeDuikenFaciliteitenEvenementenSt. EustatiusDuurzaam en betrokken

100% Flexibel

✔ Tot 24 uur* voor aankomst gratis annuleren
Meer informatie

St. Eustatius National Parks

  1. St. Eustatius National Parks

St. Eustatius National Parks

Wie al eens op St. Eustatius geweest is, weet: de verschillende landschappen met rijke, ongerepte natuur op dit Caribische eiland zijn bijzonder, zowel boven als onder water. De inwoners zijn erg zuinig op het natuurschoon op hun ‘Statia’ en doen er alles aan om het ecosysteem hier zo goed mogelijk te beschermen. Daarom vindt u maar liefst drie National Parks op St. Eustatius: Quill/Boven National Park, National Marine Park en de Miriam C. Schmidt Botanical Garden. 

 

1. St. Eustatius National Marine Park

Aan de kust van St. Eustatius vindt u steile kliffen en baaien met smalle zandstrandjes. Maar wanneer u onder het zeeoppervlak kijkt, wordt u verrast met prachtige koralen, sponzen, bijzondere vissen, zeeschildpadden en scheepswrakken. 

Het St. Eustatius National Marine Park is opgericht om de bijzondere onderwaterwereld van St. Eustatius te beschermen en omvat de hele kust van het eiland, tot wel een diepte van 30 meter. Binnen dit National Park zijn er twee zeereservaten: een in het noorden en een in het zuiden. Boten mogen hier niet voor anker gaan en ook vissen is niet toegestaan. Zo blijft het onderwaterlandschap met kleurrijke koraalriffen, 18e eeuwse scheepswrakken en een verscheidenheid aan zeedieren hier optimaal beschermd. Voor duikers is St. Eustatius dan ook een waar duikparadijs, hier is iedere dag weer iets nieuws te ontdekken.

 
 

2. Quill/Boven National Park

Quill/Boven National Park bestaat uit twee delen, waar u mooie en avontuurlijke trails kunt lopen. In het zuidoosten ligt de slapende vulkaan ‘The Quill met een hoogte van maar liefst 600 meter. In de krater van The Quill, vernoemd naar het Nederlandse woord ‘kuil’, ligt een heus tropisch regenwoud verscholen. Wanneer u afdaalt in de krater ziet u dat deze volledig is begroeid met reusachtige bomen en kleurrijke bloemen, zoals indrukwekkende kapokbomen, varens, mossen en bromelia’s.

Het drogere, heuvelachtige landschap in het noorden van het eiland is onderdeel van Boven National Park en ontstaan uit de resten van vijf vulkanen. Dit deel ligt op slechts een paar kilometer afstand van The Quill, maar stamt uit een eerder tijdperk en is meer aangetast door erosie. De begroeiing hier is dan ook heel anders, u ziet hier vooral grassen, cactussen en doornige bossen, maar ook orchideeën en Statia Morning Glory, de nationale bloem van St. Eustatius.. 

 
 

3. Miriam C. Schmidt Botanical Garden

Misschien wel de meest rustgevende plek op heel St. Eustatius: de Miriam C. Schmidt Botanical Garden. Deze botanische tuinen liggen laag in de zuidelijke heuvels van The Quill en bereikt u na een hobbelige autorit, of beter zelfs te voet, tijdens een wandeltocht rond de slapende vulkaan. 

In de tuinen, aangelegd om de unieke biodiversiteit te vergroten en te beschermen, ziet u de natuur van dichtbij. U vindt hier diverse typisch Caribische planten, maar ook veel soorten vogels, hagedissen en insecten. Vanaf het uitkijkpunt heeft u een fantastisch uitzicht op het naastgelegen eiland St. Kitts. En met een beetje geluk spot u in de maanden januari, februari of maart vanaf hier ook groepen langstrekkende walvissen, die het warme water op komen zoeken.

De Botanical Garden is geopend van zonsopgang tot zonsondergang.

 
Boek uw verblijf op St. Eustatius