Zoek & BoekSuitesRestaurant BreezeDuikenFaciliteitenEvenementenSt. EustatiusDuurzaam en betrokken

100% Flexibel

✔ Tot 24 uur* voor aankomst gratis annuleren
Meer informatie

Duiken en Snorkelen

 1. Duiken en Snorkelen

Duiken op St. Eustatius, een ongerepte parel

St. Eustatius is rijk aan maar liefst 36 unieke duiklocaties en dat maakt het eiland een geliefde duikbestemming. De zee rondom het eiland behoort tot het St. Eustatius National Marine Park, een beschermd maritiem park, dat ervoor zorgt dat de onderwaterwereld zo goed als ongerept is. De zeebodem biedt u een prachtig kleurenpallet aan koraal, vissen in alle soorten en maten, roggen, haaien en schildpadden. De duikcondities op het eiland zijn optimaal. Zo zijn alle duikplekken op een afstand van 5 tot 20 minuten varen te vinden en is het wateroppervlak vrijwel altijd kalm. Met een watertemperatuur tussen de 26 en 28 graden Celsius geniet u altijd van een tropische duik. Heeft u onze duikaanbiedingen al gezien?

 1. Duiken en snorkelen
 2. St. Esutatius National Marine Park
 3. Schildpadden
 4. Scheepswrakken
 5. Blue Bead Hole
 

Duiken naar scheepswrakken en geschiedenis

Op het land zijn de sporen van de rijke historie van St. Eustatius duidelijk te vinden, maar ook onder water gaan de historische verhalen verder. Doordat St. Eustatius vroeger behoorde tot een van de belangrijkste handelsplaatsen zijn er veel 18e -eeuwse scheepswrakken te zien. In totaal liggen er zo'n 200 wrakken op de zeebodem. Ook zijn er recentere gezonken wrakken te bezichtigen zoals de 52 meter lange Chien Tong en de wel 100 meter lange Charles L. Brown. De Charles Brown ligt op een diepte van 30 meter, minder ervaren duikers kunnen haar ook bewonderen door op de top rond 18 meter diepte over het wrak te duiken.

 
 

Blue Bead Hole duikspot

Er zijn tal van prachtige duiklocaties rondom het eiland zoals de Lost Anchor en de Grand Canyon. Stuk voor stuk uniek want u vindt er wel acht verschillende ecosystemen. Een duik die u gedaan moet hebben is toch wel naar de duikplaat Blue Bead. Hier zwemmen niet alleen scholen kleurrijke visjes. U heeft ook kans hier een historisch blauw kraaltje te vinden. De Nederlandse West-Indische Compagnie gebruikte deze kralen bij de handel in katoen, rum, tabak en slaven. Er zijn twee duikscholen aanwezig op het eiland: Scubaqua en het Golden Rock Dive Center. Wij werken met beide duikscholen intensief samen. Beide zijn te vinden in Oranjestad.

Snorkelen op St. Eustatius

Ontdek de bijzondere onderwaterwereld van St. Eustatius met een snorkel. Dankzij het kristalheldere water kunt u ver kijken. Grote kans dat u wordt vergezeld door nieuwsgierige schildpadden. Bij de duikscholen is het mogelijk om snorkelsets te huren of kopen. Ook informeren zij u graag over de beste snorkelplekjes van het eiland. Boek een snorkeltour onder begeleiding bij onze receptie of ga zelf op avontuur voor de kust van Oranjestad waar de oude en verzonken stadsmuren een prachtig snorkel decor bieden. De beste snorkelplekjes van het eiland zijn bij de Oranjebaai, Inner Jenkins Bay en bij Twelve Guns.

 
Boek uw verblijf op St. Eustatius

Zo boekt u uw duikvakantie:

Een van deze duikaanbiedingen boeken? U voegt eenvoudig een duikpakket toe bij de reservering van uw suite via onze website.

Boek uw duikvakantie op St. Eustatius
 
 1. Duikschool Scubaqua Dive Center
 2. Duikschool Golden Rock Dive Center
 3. Duiken in het ongerepte Marine National Park
 4. Ervaren instructeurs
 

Marine National Park toeslag ($ 6 per dag, $ 30 voor een heel jaar) is niet inclusief en moet ter plaatse voldaan worden. Vervoer tussen ons resort en de duikschool kunt u ter plaatse reserveren ($ 10).

 

Dit maakt uw duikvakantie op St. Eustatius zo bijzonder:

 • Duiken naar de koraalriffen in het St. Eustatius National Marine Park en de onderwaterwrakken op 36 duikplekken. Alles op een afstand van slechts 5 tot 20 minuten varen, voor beginners en gevorderden.
 • Statia (de lokale naam van St. Eustatius) beschikt over een van de meest diverse duikervaringen in het Caribisch gebied. U vindt hier maar liefst 7 verschillende ecosystemen, allemaal met verschillende structuren en een bijzonder zeeleven. Alle vissen en zeedieren die in de Caribische Zee leven vindt u hier.
 • Dit wrak overdag bezoeken is al de moeite waard, maar 's nachts is de Chien Tong helemaal bijzonder: koralen openen dan hun felgekleurde poliepen om voedsel uit het water te filteren, waardoor u hier een oranje gloed ziet. Even indrukwekkend zijn de vele reusachtige zeeschildpadden die in dit wrak slapen. Uiteraard bieden wij ook nachtduiken aan.
 • Snorkelen bij Oranje Baai, Inner Jenkins Bay en bij Twelve Guns. Dit kan zowel individueel als onder begeleiding.
 • Intensieve samenwerking met de PADI duikscholen Scubaqua Dive Center en Golden Rock Dive Center. Beide zijn te vinden in Oranjestad en beschikken over een schip met een kapitein. Alle duiken worden verplicht begeleid door een duikgids. Dit om de nog volledig ongeschonden koraalriffen te beschermen. Er worden dan ook geen ankers uitgegooid.
 • De zeeschildpadden zwemmen hier in het rond. De lederschildpadden en karetschildpadden leggen tevens hun eieren op de schildpaddenstranden van Statia van maart t/m oktober.
 • Walvissen spotten van januari t/m maart, zowel in de zee als vanaf het land. De vele 17de-eeuwse en 18de-eeuwse scheepswrakken. U duikt onder meer naar het beroemdste wrak in de Caribbean, de 100 meter lange Charles L. Brown.
 • De bekende Blue Bead Hole duikspot, op zoek naar de blauwe kralen die, in de tijd van de slavenhandel, als betaalmiddel werden gebruikt.