Zoek & BoekSuitesRestaurant BreezeDuikenFaciliteitenEvenementenSt. EustatiusDuurzaam en betrokken

100% Flexibel

✔ Tot 24 uur* voor aankomst gratis annuleren
Meer informatie

Duurzaam en betrokken

  1. Duurzaam en betrokken

Duurzaam en maatschappelijk betrokken

Tropische regenwouden, botanische tuinen en een bijzondere onderwaterwereld. De inwoners van St. Eustatius doen er alles aan om de natuur en het ecosysteem op het eiland te behouden en te beschermen. Duurzaamheid is een belangrijk onderwerp, zeker ook in het toerisme. Ook op Golden Rock staan duurzaamheid en maatschappelijke betrokkenheid dan ook hoog in het vaandel.

 

Zelfvoorzienend resort

Golden Rock is in veel dingen zelfvoorzienend. Zo heeft het resort onder andere eigen zonnepanelen en elektriciteitsopwekking, een eigen drinkwatervoorziening, een eigen vuilverwerking (met uitzondering van het plastic) en gebruiken we alleen duurzame producten voor bijvoorbeeld de schoonmaak.

Opleidingsinstituut

Het resort is in Oranjestad een opleidingsinstituut gestart met ca. 25 opleidingsplekken. Op deze manier vergroot Golden Rock haar maatschappelijke betrokkenheid op St. Eustatius.

Busdienst op het eiland

Golden Rock zet vanaf 4 juli 2021 een busdienst in die ieder uur rijdt. U reist hiermee gemakkelijk naar de hoofdstad van het eiland, Oranjestad, en naar alle bezienswaardigheden op het eiland. Ook alle inwoners van St. Eustatius kunnen gebruikmaken van deze busdienst. Dit is dan ook een aanwinst voor het hele eiland.

Wandelpaden

Vanaf Golden Rock starten verschillende wandelpaden. Via deze, veelal goed onderhouden, wandelpaden rondom vulkaan ‘De Quill’ ontdekt u rijke flora en fauna van het eiland. Wanneer u afdaalt in de krater van deze slapende vulkaan wordt u verrast door een weelderig tropisch regenwoud.

Samenwerking duikscholen

St. Eustatius is een geliefde duikbestemming met prachtige koralen, bijzondere vissen en schildpadden. De onderwaterwereld rond het eiland is onderdeel van het ‘St. Eustatius National Marine Park’ en wordt goed beschermd. Golden Rock werkt intensief samen met beide duikscholen die aanwezig zijn op het eiland: Scubaqua en Golden Rock Dive Center.

Botanische tuinen

De vele tuinen op het resort zijn ingericht als botanische tuinen met tropische plantensoorten uit alle tropische gebieden, wereldwijd. De planten krijgen water van het schoongemaakte afvalwater van het resort. Zo gaat er geen water verloren.